NHI.no
Annonse
Informasjon

Infeksjon med Vibrio vulnificus

Vibrio vulnificus er en bakterie som finnes i sjøvann når vanntemperaturen er over 17 - 20 °C. Bakterien kommer inn i kroppen ved at åpne sår utsettes for sjøvann som inneholder Vibrio vulnificus eller ved å spise infisert rå sjømat (særlig skalldyr). Det kan oppstå alvorlig infeksjon.

Bakterien kommer inn i kroppen ved at åpne sår utsettes for sjøvann som inneholder Vibrio vulnificus eller ved å spise infisert rå sjømat (skalldyr).

Sist oppdatert:

12. aug. 2021

Dette dokumentet er basert på det profesjonelle dokumentet Vibrio vulnificus . Referanselisten for dette dokumentet vises nedenfor

  1. Perkins A, Trimmier M. Recreational Waterborne Illnesses: Recognition, Treatment, and Prevention. Am Fam Physician. 2017;95(9):554-560. PubMed
  2. Smittevernveilederen. Vibrio- og Shewanellainfeksjoner - veileder for helsepersonell. Folkehelseinstituttet.Sist oppdatert 21.07.2019. www.fhi.no
  3. Vugia DJ, Tabnak F, Newton AE, et al. Impact of 2003 State Regulation on Raw Oyster–associated Vibrio vulnificus Illnesses and Deaths, California, USA. Center for Disease Control and Prevention. Emergin Infectious Diseases 2013. wwwnc.cdc.gov
  4. Park J, Lee CS. Vibrio vulnificus Infection. N Engl J Med. 2018;379(4):375. PubMed
  5. Chao WN, Tsai CF, Chang HR, et al. Impact of timing of surgery on outcome of Vibrio vulnificus–related necrotizing fasciitis. Am J Surg. 2013;206(1):32–39.
Annonse
Annonse