Informasjon Omega-3 fettsyrer finner du i hovedsak i fet fisk som laks, makrell og sardiner.
Fett
Fett har en rekke viktige oppgaver i kroppen. Velger du rett fett og begrenser inntaket, kan fettet både senke kolesterolet ditt og redusere risikoen for hjerte- og karsykdom.
Av:
Merethe Kvam, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.
Sist oppdatert:
2. apr. 2024
Vil du vite mer
Referanser
- FHI: Begrense mettet fett (indikator 21) www.fhi.no
- World Health Organization: WHO welcomes industry action to align with global trans fat elimination targets www.who.int
- American Heart Association: Trans fats www.heart.org
- Matportalen: Kostråd matportalen.no
- Helsedirektoratet:Faglige råd: Kostrådene og næringsstoffer, inntak av næringsstoffer. www.helsedirektoratet.no
- Havforskningsinstituttet: Omega-6-fettsyrer nifes.hi.no
- Helsedirektoratet: Kosthåndboken - veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten. www.helsedirektoratet.no