NHI.no
Annonse
Informasjon

Karbohydrater

Karbohydrater er kroppens hovedkilde til energi. Inntaket av karbohydrater bør ligge på 45-60 energiprosent. Sunne kilder til karbohydrater er grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær.

Komplekse karbohydrater gir vanligvis en helsebonus i form av ekstra vitaminer, mineraler og fiber.

Av:

Merethe Kvam, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.

Sist oppdatert:

14. mars 2022

  1. Medline Plus: Carbohydrates medlineplus.gov
  2. Mayo Clinic: Carbohydrate loading www.mayoclinic.org
  3. Better Health Channel: Weight loss and carbohydrates www.betterhealth.vic.gov.au
  4. Helsedirektoratet: Utviklingen i norsk kosthold, 2018 helsedirektoratet.no
  5. Helsedirektoratet: Næringstoffanbefalinger helsedirektoratet.no
Annonse
Annonse